Rukovodstvo grada: Krivi su oni

Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2018, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukovodstvo grada: Krivi su oni

VRANJE

Rukovodstvo grada Vranja najoštrije osuđuje incident koji se danas odigrao na biračkom mestu broj 2 „Narodni univerzitet“, a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina, saopsteno je iz uprave grada.

,,Niaime, tom prilikom u dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju, Đorđe Ristić i njihov odbornik Dragan Pavlović, su bez ikakvog povoda vređali, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike :„počistićemo vas kao što je Đilas počistio cigane u Belvilu“, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive.

Smatramo ovakav način političke komunikacije apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike i predstavlja direktan fašistički akt koji gradska uprava u Vranju najoštrije osuđuje i koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima kojima svi težimo. Ili barem svi, jer se očigledno pripadnici Jeremićeve stranke, kao deo Saveza za silovanje i vešanje Srbije, bolje snalaze na terenu argumenata gole fizičke sile i jezika mržnje. Ono što je danas trebalo da bude festival demokratije i poštovanja, promocije i implementacije prava nacionalnih manjina u našoj državi i našem Gradu pretvorilo se, isključivom krivicom Jeremićevim lokalnih marioneta u fašistoidnu farsu zastrašivanja političkih protivnika i nacionalnih manjina. Pitamo se da li su to vrednosti i evropski standardi za koje se načelno zalaže Jeremić i njegova družina. Verovatno ne, ali zato mi iz rukovodstva Grada poručujemo da nećemo dozvoliti ugrožavanje izbornog procesa, vladavine prava, slobode, pravde, jednakosti i pre svega ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava.

Srbija je evropska zemlja u kojoj postoje demokratske institucije i norme, i pre svega nadležni organi zaduženi za očuvanje takvog poretka.

U skladu s tim pozivamo nadležne državne organe da blagovremeno reaguju i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i kažnjavanja počinioca ovog sramnog dela, kada je predsednik biračkog odbora pretučen,,, navodi se u saopstenju koje potpisujen ačelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.