Izvor: Namestaj.rs, 07.Mar.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast prihoda i dobiti "Alfa plama" iznad očekivanja tržišta

Vranjski proizvođač peći, šporeta i grejnih tela "Alfa plam" objavio je finansijske izveštaje za prošlu godinu koji pokazuju odlične poslovne rezultate koje je ova kompanija postigla u 2011. godinu."Alfa" je ostvarila ukupne prihode od 4,23 milijarde dinara, što u odnosu na prošlogodišnjih 3,67 milijardi dinara predstavlja rast od 15,4%. Iako su i rashodi povećani u gotovo istom procentu, neto dobit je iznosila 480,6 miliona dinara, što je rast od 5 odsto u odnosu na 2010. godinu.Poslovni prihodi učestvuju sa više od 94% u ukupnom prihodu, a njihovom rastu najviše je doprineo izvoz koji je porastao 13,7 odsto na 2,22 milijarde dinara. Prihodi na domaćem tržištu smanjeni su za 3,4% u odnosu na prethodnu godinu i iznosili su 1,56 milijardi dinara.Čelnici "Alfe" objavili su nešto konzervativniji plan za proteklu poslovnu godinu kojim je očekivano ostvarenje dobiti od 385 miliona dinara usled viših cena sirovina, kolebanja kursa i slabije kupovne moći domaćih potrošača. Ipak, značajno bolji rezultat u prodaji robe na ino tržištu doveo je do prebačaja plana i u pogledu prihoda i dobiti.Akcije "Alfa plama" koji je prošle godine akcionarima isplatio dividendu u visini od 500 dinara nalaze se na nivou od 7.200 dinara što je i vrednost sa kojom je ova hartija ušla u tekuću godinu. Po toj ceni tržišna kapitalizacija kompanije na Beogradskoj berzi iznosi 1,25 milijardi dinara (11,4 mil EUR).

Nastavak na Namestaj.rs...






Povezane vesti

Merkatoru najbolje ide u Srbiji

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 12:10

Beograd -- Kompanija Merkator je od svih šest zemalja u kojima posluje van Slovenije, u Srbiji ostvarila najveći rast ostvarenih prihoda, kažu u toj kompaniji...Od 2,93 milijarde evra pazara koji je lane ostvarila Grupa Merkator uz rast prihoda od 5,3 posto, povećano je učešće prometa u šest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Namestaj.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Namestaj.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.