Izvor: JUGpress.com, 03.Jan.2024, 21:56

Raspisan tender za izgradnju petlje za Vranjsku Banju

VRANJE

Putevi Srbije raspisali su javnu nabavku za radove na autoputu A1 (E-75) Beograd – Niš – granica sa Severnom Makedonijom, a procenjena vrednost tendera je oko 1,5 milijardi dinara bez PDV-a.

Radi se o deonici autoputa Vladičin Han – Donji Neradovac, odnosno izgradnji petlje Vranjska Banja.

Planirana petlja Vranjska Banja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kako se pojašnjava, u funkciji je veze Vranjske Banje, sada od nacionalnog, a u perspektivi i međunarodnog turističkog značaja, kao i veze postojećeg državnog puta drugog B reda broj 442 i Krive Feje, sa izgrađenom deonicom autoputa.

Posredno povezuje vodoakumulaciju Prvonek i skijalište Besna Kobila.

Kako se dodaje, u okviru izgradnje nove petlje, izrada mostova podrazumeva most preko železničke pruge Niš – Preševo (u sastavu petlje Vranjska Banja) i most preko Južne Morave (takođe u sastavu ove petlje), a planiran je i most u petlji Vranjska Banja preko državnog puta prvog A reda.

Idejni projekat  ,,Autoput A1 (E-75) Beograd – Niš – granica sa Severnom Makedonijom, deonica: Vladičin Han – Donji Neradovac, petlja Vranjska banja” izradio je Institut za puteve AD Beograd.

Rok za podnošenje ponuda je 29. januar. (kraj) DC/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.