Radnici od Jumka potražuju preko 60 miliona

Izvor: OkRadio.rs, 05.Maj.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici od Jumka potražuju preko 60 miliona

Više od hiljadu radnika „Jumka“ iz Vranja, kompanije čiji je većinski vlasnik država, posle 2002. godine vodilo je sudske procese protiv firme zbog neisplaćenih dugovanja. Posle niza izvršnih presuda u korist radnika, „Jumkov“ račun je blokiran i ta blokada manje-više traje do danas   Gotovo svi radnici „Jumka“ koji su posle 2002. godine tužili kompaniju zbog neisplaćenih zarada, otpremnina za odlazak u penziju, povreda na radu, protivzakonito umanjenih naknada za bolovanje ili izostalih novčanih primanja po osnovu pismenih sporazuma koje su sklopili sa „Jumkom“ dobili su procese na sudu.   Ali, uprkos tome što je najveći deo parnica okončan na radničko...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Veštak potvrdio da su radnici u pravu

Izvor: Danas, 05.Maj.2014

U desetogodišnjem sudskom procesu koji vode bivši radnici kompanije Sever protiv svoje nekadašnje firme zbog neisplaćenih zarada od 1997. do 2002. godine, prvi put se pojavio podatak koji proces može potpuno preokrenuti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.