Prva liga Srbije: Južnjaci pobedama probudili nadu za opstanak

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021, 09:17

Prva liga Srbije: "Južnjaci" pobedama probudili nadu za opstanak

U utakmicama 28. kola Prve lige Srbije svi predstavnici juga države zabeležili su pobede - pirotski Radnički savladao je Loznicu (2:0), identičnim rezultatom Dinamo iz Vranja trijumfovao je protiv ekipe Žarkova, dok je leskovačka Dubočica pobedila Železničar iz Pančeva sa 2:1.

Još 6 kola ostalo je do kraja sezone, a pobedama na domaćem terenu u ovom kolu, "južnjaci" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su povećali šanse da se i naredne godine takmiče u ovom rangu.

Nakon smene Nikole Puače, Piroćance je u ovom kolu sa klupe predvodio Dragan Perišić, donedavni trener beogradskog Sinđelića, a šok terapija je povoljno delovala na igrače, pa je u uzbudljivom meču savladana ekipa Loznice.

Strelci za domaćina bili su Kukolj u 16. minutu i Petrović u 49, dok je pogodak za goste delo Stanojlovića u 63. minutu, a velike zasluge za trijumf idu i golmanu Dokiću koji je imao nekoliko odličnih odbrana, naročito u drugom poluvremenu.

Istim rezultatom Vranjanci su savladali Žarkovo - izborili su se domaći igrači sa pritiskom pobede i golovima Jezdovića u 57. minutu i Stevanovića u 87. doneli su zlata vredne bodove Dinamu.

Do važnih bodova došla je i ekipa Dubočice, a sve se odlučivalo u poslednih 20 minuta. Najpre je Jovanović u 73. minutu pogodio mrežu Železničara, da bi 8 minuta kasnije Sikimić doneo je izjednačenje. Ipak, u sudijskoj nadoknadi Mladenović je savladao golmana gostiju za veliko slavlje Leskovčana.

Nakon ovog kola dodatno se zakomplikovala borba za opstanak - Dubočica je sa 34 boda prva iznad crte, ali sa samo bodom prednosti u odnosu na Trajal koji je na 11. poziciji.

Dinamo i Radnički imaju po 32 boda i nalaze se na 13. i 14. mestu pa nas do kraja prvenstva očekuje velika borba svih ekipa.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dupla pobeda stonotenisera Železničara i osigurano istorijsko treće mesto na tabeli

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021

Tokom vikenda odigrana su dva kola u Superligi Srbije u stonom tenisu, a niški Železničar ostavario je dva trijumfa, savladavši Partizan sa 4:2 i Radnički iz Novog Sada sa 4:0. Ovim pobedama dva kola pre kraja lige niški tim je osigurao treće mesto na tabeli, što je istorijski rezultat za niški...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.