Promovisana knjiga „Urbani dijalozi“ novinara Jugoslava Antića

Izvor: juGmedia, 24.Nov.2013, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisana knjiga „Urbani dijalozi“ novinara Jugoslava Antića

VRANJE – U prepunoj Galeriji Narodnog muzeja sinoć je promovisan književni prvenac novinara Radio televizije Vranje (RTV) Jugoslava Antića „Urbani dijalozi“. Reč je o razgovorima koji su vođeni u ovoj emisiji koja je emitovana u period od 2010. do 2012. godine, koji su prožeti ličnom pričom novinara i njegova borbe sa opakom bolešću. Na promociji su prikazivani >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << delovi iz ove kultne emisije, a osim autora govorio je i recezent knjige prof. dr  Srboljub Dimitrijević.

On je govoreći o knjizi, rad novinara Antića poredio sa knjigom Brankice Stanković, objašnjavajući fenomen televizijskih formi pretočenih u književna dela.

„Ovo je zapravo knjiga koja je krajnje neuobičajeni literarni žanr, a svedoci smo pojave da novinari objektivizuju svoj rad preko knjiga , te su ovakve knjige pokazatelji novinarskog rada. Ovo delo  nesvesno uvodi u dijalog šta je novinarska profesija“, rekao je Dimitrijević i dodao da novinarstvo očigledno ne može da izdrži pritisak svakodnevnice i zaslužuje da se započne dijalog.

Autor Jugoslav Antić je okupljenima poručio da knjigu čitaju tako što će se negde osamiti i uz čašu omiljenog pića posvetiti knjizi.On je napravio osvrt na početak emisije .

„U razgovoru sa urednicom Ljubicom Zdravković – Džonov , u tom period smo razmišljali da napravimo emisiju posvećenu intelektualcima iz lokalne sredine, obrađivane su globalne teme na lokalnom nivou“, rekao je Antić.

Na kraju autor knjige se zahvalio kolegama i naglasio da ove knjige ne bi bilo da nije imao podršku RTV -a, koji je zajedno sa Narodnim univerzitetom izdavač knjige.

(Kraj) iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.