Izvor: JUGpress.com, 16.Okt.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat rekonstrukcije gradskog parka prezentovali gradjanima dan pošto su radovi trebali da počnu

VRANJE

U gradskoj kući u Vranju održana je prezentacija Projekta rekonstrukcije Gradskog parka, koja je izazvala veliku pažnju i podeljena mišljenja građana.

Projekat je predstavila glavni gradski urbanista Jelena Marković, koja je rekla da se sa procedurom krenulo još 2017. godine. Cilj je da se  ovaj prostor koji datira iz 1890. godine unapredi.

Ali, o realizaciji ove značajne investicije , koja će koštati 134 miliona dinara , nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sprovedena nikakva javna rasprava.

,,Činjenica je da je park devastiran i da je narušen njegov izgled. Postoje divlje pešačke staze, postojeće su ruinirane, klupe su polomljene, ostvetljenje neadekvatno, mobilijar je u jako lošem stanju, dok je zelenilo narušeno“, rekla je Marković.

Ona je dodala da projekat nije predvideo da se poseče  nijedno stablo.

Nije objasnila da će travnjaci i cveće biti zamenjeni behaton pločama ,

„U središnjem delu parka biće izgrađena fontana, a oko nje postavljene behaton ploče sa vranjskim motivima. Prostor oko spomenika Borisavu Stankoviću biće uređen na način koji će olakšati pristup posetiocima, odnosno biće urađene stepenice. Dečje igralište biće prošireno i na tom delu postavljene klupe i česma“.

Novina je izgradnja muzičkog paviljona, uređenje dela oko postojeće česme i postavljanje ploča za slabovide i slepe osobe, rekla je Marković.

Predviđena je i izgradnja savremenih podzemnih hidrotehničkih instalacija. Druga faza rekonstrukcije podrazumeva postavljanje zaštitne ograde i video nadzora.

Rekonstrukcija Gradskog parka će biti izvedena u dve faze. Najpre će biti izvršeno popločavanje, postavljanje mobilijara i obnova dečjeg igrališta, a rok za realizaciju je 120 dana.

Nakon toga će biti izgrađen ogradni zid i postavljen video nadzor.

Prezentaciju je pratio veliki broj građana. Jedna grupa je podržala projekat, a drugu su činili predstavnici građanske inicijative „Spasimo Gradski park“ koja je prethodno izrazila sumnju u uspešnu rekonstrukciju jednog od najstarijih parkova u Srbiji.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.