Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2021, 16:36

Procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih u Pčinjskom okrugu 37,6 posto

VRANJE – PREŠEVO – BOSILEGRAD – BUJANOVAC- SURDULICA – TRGOVIŠTE -VLADIČIN HAN

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu je izuzetno nepovoljna i još uvek vanredna. Podaci govore da se brojevi kao i procenat novozaraženih održavaju svakodnevno bez značajnih promena.

U Vranju već danima je broj novopozitivnih trocifren. Prema poslednjem preseku od 149 pozitivnih u Pčinjskom okrugu u Vranju je 110 novoobolelih lica. Testirano je ukupno 396 građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Prema poslednjem preseku u Preševu ima 12 kovid pozitivnih, u Bujanovcu devet, Vladičinom Hanu i Surdulici po osam i Trgovištu dva novozaražena lica.

U Bosilegradu nema novih slučajeva infekcije.

Procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih u Pčinjskom okrugu iznosi 37,6 posto.

Ima zaražavanja i kod dece. Do pet godina inficirao je jedno dete. Od 6 do 14 godina obolelo je šestoro, a od 15 do 19 godina zaraženo   je 11 dece.

Što se tiče ostalih uzrastnih grupa sa virusom korone je 9 inficiranih od 20 do 25 godina. U uzrastu od 30 do 39 godina novoobolelih je 18, od 40 do 49 godina je 19 pozitivnih na kovid-19. Uzrastna grupa od 50 do 59 godina broji 15 novozaraženih. Nešto veći broj novoinficiranih i to 20 je od 60 do 65 godina. Među osobama od 70 do 79 godina je sedam i od 80 do 89 godina ima četiri novoobolela lica, kažu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

I dalje su lakše kliničke slike. Najbitnije je da se osobe kada osete neki od simptoma odmah jave lekaru, kako bi se izbegle dalje komplikacije koje prati infekcija koronavirusa.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u sredu, je pregledano 275 građana. Prvi put je zbog simptoma koji ukazuju na infekciju korona virusom bio 121 pacijent.

Urađen je 141 antigenski test. Rezultati su pokazali da je 96 inficirano. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 15 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 141 pacijent. Kovid-19 otkriven je kod 128 osoba. Sa upalom pluća je 127 pacijenata, a na kiseoniku 65. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, a otpušteno 13. Od ovog broja, dva pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac i jedan u Surdulicu. Trenutno je u kovid bolnicama ima 19 slobodnih postelja.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.