Izvor: Radio 021, 20.Maj.2020, 16:42

Pritvor radnicima Centra za socijalni rad Vranja zbog mita

Viši sud u Nišu odredio je pritvor do 30 dana radnicima centra za socijalni rad iz Vranja D.M. i D.T. osumnjičenim primanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa usvajanjem 10-godišnjeg dečaka, mimo propisanih uslova.

Portparol suda Irena Gušić precizirala je za Tanjug da je rešenjem sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Nišu za suzbijanje korupcije od 19. maja, određen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pritvor protiv D.M. i D.T. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke.

Pritvor po ovom rešenju može da im traje do 18. juna, navela je Gušić. D.M. se sumnjiči za krivično delo primanje mita, a D.T. za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Oni su uhapšeni 18. maja, zbog sumnje da su kao radnici Centra za socijalni rad doneli u junu 2019. godine rešenje kojim su dozvolili porodici iz Bujanovca da usvoji dečaka, iako za to nisu ispunili nikakve uslove.

Mediji su preneli da je Albanac iz Bujanovca, koji živi i radi u Švajcarskoj, želeo je da usvoji dete iz Srbije, ali na to nije imao pravo jer nije naš državljanin. Zbog toga se obratio svom sugrađaninu i socijalnom radniku D. T. iz Bujanovca, koji je u pomoć pozvao koleginicu iz Centra za socijalni rad u Vranju.

Sumnja se da su se potom dogovorili da falsifikuju dokumentaciju i lažno prikažu da je usvojitelj državljanin Srbije, a za tu uslugu D.M. su obećali mobilni telefon u vrednosti od 1.000 evra. Ona je potom falsifikivanu dokumentaciju prosledila kolegama iz Centra za socijalni rad u Bujanovcu, koji su odlučivali o zahtevu za usvajanje, navode mediji.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Posle hapšenja radnica centara za socijalni rad, Ministarstvo obavlja nadzor

Izvor: RTS, 20.Maj.2020

Nakon hapšenja dve radnice centara za socijalni rad u Vranju i Bujanovcu, osumnjičene za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa usvajanjem dečaka, mimo propisanih uslova, u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kažu da u takvim slučajevima obavljaju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.