Prijem za učesnike festivala ,,Most“

Izvor: JUGpress.com, 20.Sep.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za učesnike festivala ,,Most“

VRANJE

Za učesnike Prvog Međunarodnog filmskog festivala ,,Most“ koji, u četvrtak veče, počinje u Vranju, zatim predstavnike Ruskog doma u Beogradu, Balkanske kreativne grupe i Studenske unije Srbije, rukovodstvo grada domaćina organizovalo je prijem.

Gostima je dobrodošlicu poželeo zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Ovo je prvi filmski festival u Vranju i nadam se da će postati tradicionalan. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << U naredna tri dana, na Trgu Staniše Stošića biće prikazivani dokumentarni, animirani i filmovi amatera. U prepodnevnim satima u Galeriji Narodnog muzeja biće oranizovane kreativne radionice na temu kinematografije. Na ovaj način želimo da promovišemo naš grad i da zauzmemo mesto na filmskoj mapi Srbije. Krajnji cilj nam je da pokrenemo mlade ljude i pružimo kvalitetan kulturni sadržaj”, rekao je Antić.

Gradska većnica Zorica Jović se zhvalila svima koji su doprineli da se organizuje jedan ovakav događaj.

,,Rukovodstvo grada prepoznalo je značaj i važnost organizacije ovog kulturnog događaja. Pozivam sve naše sugrađane da u naredna tri dana prisustvuju pripremljenim filmskim projekcijama”, dodala je ona.

Bila je to prilika da se predstavi program festivala.

Prve večeri biće prikazan filmovi ,,Trifun bombaš“ , autora Slađana Stojanovića Frenkija, ,,Praistorijsko blago Srbije“, koji potpisuje  Srbija Global TV i ,,Patrijarh“ Li Tamahorija.

Projekcije počinju u 20 sati.

U petak 21. septembra od 19 sati na programu će biti film ,,Duboko podzemlje“ Miroslava Farkaša. Potom će buti prikazan Blok kratkih filmova učesnika Međunarodnog seminara kinematografije. Planuran je i film ,,Ukras sveta“, Stefana Krasića, kao i ostvarenje ,,Crni i Kivi“ Marka Džambasoskog. Drugi dan festivala biće završen Blokom animiranih filmova.

Treće večeri Festivala „Most“ na programu je film ,,Mogu sam“ autora Nikole Polića. Publika će tada moći da pogleda i ostvarenje ,,La ciudad que canta“ Nataše i Marka Simića. Festival će biti zatvoren projekcijom filma ,,Beskrajna poezija“ autora Alehandra Jodorovskog.

Učesnici festivala su iz Rusije, Belorusije, Alžira, Poljske i Srbije.

Sve projekcije biće izvedene na otvorenom na Trgu Staniše Stošića u Vranju

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.