Prijem za najbolje na takmičenju „Pažljivkova smotra“

Izvor: JUGpress.com, 03.Maj.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za najbolje na takmičenju „Pažljivkova smotra“

VRANJE

Povodom zapaženih rezultata koje su ostvarili na Republičkoj smotri o bezbednosti saobraćaja ,,Pažljivkova smotra“, održanoj u Vrnjačkoj Banji, gradonačelnik Vranja,  Slobodan Milenković je za učesnike priredio prijem.

Na ovoj smotri mališani Predškolske ustanove „Naše dete“ i učenici prvog i drugog razreda OŠ „Branko >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Radičević“ su osvojili prvo, drugo i treće mesto.

Na prijemu su gradonačelniku demonstrirali znanje o pravilima o bezbednosti u saobraćaju koje su stekli zahvaljujući svojim učiteljima i vaspitačima.

„Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja prihvatio je poziv Agencije za bezbednost saobraćaja i profesora sa Saobraćajnog fakulteta da deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola učestvuju u pilot projektu u poznavanju pravila o bezbednosti u saobraćaju. Cilj je da se deca u najranijem uzrastu pripreme za bezbedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju i da se stepen rizika smanji na najmanji mogući novo. Namera nam je bila da omasovimo nadmetanje i u tome smo uspeli, s obzirom da je učestvovalo preko 2.500 dece iz 12 osnovnih škola i osam vratića sa teritorije grada. Na taj način podigli smo stepen saobraćajne kulture na viši nivo, a najbolji iz Vranja su u Vrnjačkoj Banji osvojili prvo, drugo i treće mesto“, rekao je gradonačelnik Milenković čestitajući deci i njihovim mentorima na postignutom uspehu.

Član Saveta za bezbednost saobraćaja, Igor Milanović je rekao da će se sa ovom praksom, koja se pokazala izuzetno korisnom, nastaviti i u  narednom periodu. On je izrazio uverenje da će Ministarsvo obrazovanja i ubuduće podržavati ovu akciju i uvesti je kao obavezu u svim školama i vrtićima.

Za dobre rezultate koje su ostvarili, gradonačelnik je OŠ „Branko Radičević“ poklonio preko 40 knjiga za školsku biblioteku, a vrtiću „Dečja radost“ DVD i paket geometrijskih figura.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.