Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2020, 20:25

Prijem za Rafaela Serralleta, gitaristu klasične muzike iz Lirije koji gostuje u Vranju

VRANJE

Gradonačelnik Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, u subotu, su za gitaristu klasične muzike i profesora na konzervatorijumu, u Liriji u Španiji, Rafaela Serralleta priredili prijem

„Drago mi je što ćete biti gost i u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, gde ćete održati čas našim učenicima. Oni su veoma nadareni i talentovani i ovo je odlična prilika za njihovu edukaciju i usavršavanje. Grad Vranje je od prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine član UNESCO mreže kreativnih gradova na polju muzike i veoma se ponosimo time što imamo autentičnu vranjsku gradsku pesmu. Nameravamo da jedan objekat, koji je pod zaštitom države, rekonstruišemo i da tu bude centar negovanja vranjske gradske pesme. Čestitam vam na svim postignutim rezultatima i želim vam mnogo uspeha u daljem radu“, rekao je Milenković.

Ovaj vrsni umetnik zahvalio se na toploj dobrodošlici i istakao da je muzički ambasador svoje zemlje.

„Grad Lirija spreman je da podeli sa Vranjem znanje i iskustvo vezano za rad u UNESCO mreži i saradnji sa celim svetom. U Liriji već 2000 godina postoji tradicija bavljenja muzikom. U našem gradu postoje dva ansambla, jedan od njih postoji 200 godina, a drugi oko 150. Oni su veoma značajna podršaka zajednici od učestvovanja u paradama, na manifestacijama, koncertima. Verujemo da će muzika i kultura doprineti ne samo međusobnom povezivanju država i gradova, nego i razvoju i prevazilaženju problema“, rekao je Serrallet.

Gost iz Španije u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Vranju održao je predavanje i master klas.

U Pozorištu ,,Bora Stanković” večeras će održati koncert. Ulaz je besplatan.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Veliki broj Vranjanaca na koncertu španskog gitariste

Izvor: OkRadio.rs, 08.Nov.2020, 11:45

U Pozorištu ,,Bora Stanković’’ u Vranju večeras je koncert klasične muzike održao Rafael Serrallet, španski gitarista, profesor na konzervatorijumu u Liriji u Španiji. U ime Grada i u svoje lično ime, gosta iz Španije pozdravio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. On je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.