Prati se stanje na rekama, situacija stabilna

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prati se stanje na rekama, situacija stabilna

Proglašena vanredna situacija za deo Šapca jer je u mestu Gornja Vranjska došlo do izlivanja vode usled zapušenja kanala, ali nisu poplavljene kuće. Zbog izlivanja Tamnave u prekidu saobraćaj. Cele noći su praćeni vodostaji u celoj Srbiji, posebno u Lučanima, Užicu, Čačku, Valjevu, Zaječaru i situacija je pod kontrolom, kaže Predrag Marić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema poslednjem merenju, vodostaj Save kod Šapca je 437 centimetara, što je za dva centimetra više u odnosu na merenje sinoć u 18 časova. Nema problema i izlivanja a situacija se prati. Na snazi su mere redovne odbrane od poplava, javlja dopisnik RTS-a.
Zbog velike količine kiše koja je padala i koja je najavljena, Gradski štab, doneo je odluku da se u slivu Cerskog obodnog kanala, Dumače i Dobrave, proglasi vanredna situacija.  Preventivno, pripremljeni su i džakovi sa peskom.
"Putevi Srbije" saopštili su da je na deonici puta Banjani-Novaci-Pambukovica-Slatina saobraćaj u prekidu zbog izlivanja reke Tamnave. Alternitivni putni pravac za sva vozila je državni put Debrc-Banjani-Ub-Novaci-Koceljeva.
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da je situacija, što se tiče vodostaja reka, stabilna i da je za deo Šapca proglašena vanredna situacija zbog izlivanja vode iz zapušenog kanala.
"Cele noći su praćeni vodostaji u celoj Srbiji, posebno u Lučanima, Užicu, Čačku, Valjevu, Zaječaru i situacija je pod kontrolom", rekao je Marić Tanjugu.
On je dodao da je proglašena vanredna situacija za deo Šapca jer je u mestu Gornja Vranjska došlo do izlivanja vode usled zapušenja kanala, ali da nisu poplavljene kuće, kao i da nisu bili ugroženi ljudski životi.
Marić je ponovio da je situacija na teritoriji cele Srbije, što se tiče vodostaja, stabilna, da se tokom dana očekuju jače padavine te da će se situacija budno pratiti.
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine danas i sutra, zbog čega će vodostoji biti u umerenom i većem porastu.
RHMZ navodi da će danas, tokom noći i sutra pre podne u većini mesta pasti od 10 do 30 mililitara, lokalno i oko 40 mililitara kiše, a da se u planinskim predelima očekuje vlažan sneg, u visini od oko 10 centimetara. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marić: Situacija stabilna,izlio se zapušeni kanal u Šapcu

Izvor: Press, 23.Mar.2016

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je situacija, što se tiče vodostaja reka, stabilna i da je za deo Šapca proglašena vanredna situacija zbog izlivanja vode iz zapušenog kanala. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.