Pozorište u Vranju do jeseni 2017.godine?

Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2016, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište u Vranju do jeseni 2017.godine?

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković obećao je glumcima Omladinske scene pozorišta ,,Bora Stanković”, da će do jeseni 2017. godine biti završena zgrada pozorišta, koja je pre više od četiri godine stradala u požaru.

Čestitajući im na velikom uspehu koji su zabeležili na mnogim domaćim i međunarondim pozorišnim festivalima sa predstavom „Vođa“ u režiji Bojana Jovanovića, gradonačelnik im je obećao bolje uslove za rad.

,,Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mi je čast što mogu da ugostim mlade i uspešne ljude koji su, uprkos teškim uslovima za rad, postigli značajne rezultate. Drago mi je što ste predstavom ,,Vođa” osvojili veliki broj nagrada na „59. festivalu festivala” u Trebinju. Vaš uspeh se poklopio sa početkom dekontaminacije Pozorišta i iskreno se nadam da ćemo vam do jeseni 2017. obezbediti uslove za rad kakvi dolikuju vranjskom teatru”, naglasio je  Milenković.

Čestitajući mladim glumcima na dobijenim priznanjima predsednik gradske Skupštine Dejan Tričković je rekao da je ovo najbolji pokazatelj da Vranje ima mlade talentovane ljude i da se nada da će nastaviti stopama malo starijih kolega iz ovog kraja.

„Opravdali ste poverenje gradskog rukovodstva koje je pomoglo da odete na festival i tako nas obavezali da i ubuduće dobijate takvu vrstu podrške. Naučili ste nas na uspehe i trebalo bi da budete ponosni na mnogobrojne nagrade koje ste osvojili“, rekla je članica Gradskog veća Zorica Jović.

Članovi Omladinske pozorišne scene nisu krili zadovoljstvo što su ih predstavnici gradske vlasti uvažili i što imaju  njihovu podršku.

,,Kada uspeh dođe imajući u vidu uslove u kojima radimo, onda nam se on čini još većim. Nadamo se da ćemo naredne godine dobiti adekvatnu pozorišnu scenu, kako bi smo unapredili naš rad i kvalitet naših predstava. Kao rezultat svakako će doći još veći broj nagrada”, zaključio je direktor Pozorišta, Srđan Jovanović.

Reditelj višestruko nagrađivane predstave „Vođa“, Bojan Jovanović je podsetio da je ovaj pozorišni komad na četiri festivala i smotri, u zemlji i van nje, dobio 16 nagrada. Zahvalio je Gradu na finansijskoj  podršci bez koje ne bi mogli da idu na pozorišne festivale. Ujedno je za 31. avgust najavio i učešće na festivalu u Knjaževcu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.