KONAČNO Počinju radovi na vranjskom pozorištu

Izvor: juGmedia, 19.Avg.2016, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO Počinju radovi na vranjskom pozorištu

VRANJE- Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potpisao je sa dr Vladimirom Nikolićem iz Instituta za nuklearne nauke iz Vinče, Ugovor o dekontaminaciji zgrade Pozorišta „Bora Stanković“.

Izvođač radova se, prema Ugovoru, obavezuje da će otpočeti radove dekontaminacije u roku od 15 dana od dana potpisivanja Ugovora i ovaj proces će biti izveden u devet faza. Takođe, izvođač je u obavezi da, po >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << završetku poslednje faze, u roku od 30 dana, dostavi Finalni izveštaj o dekontaminaciji zgrade vranjskog pozorišta.

Zgrada vranjskog pozorišta stradale je u požaru 2012. godine i od tada traje njena obnova. Nakon brojnih odlaganja početka radova i kašnjenja sa izvođenjem  planiranih faza usledio je nepremostiv problem, jer su 10. decembra 2014. godine, radovi prekinuti zbog zdravstvenih problema radnika izazvanih otrovnim smradom u podrumskim prostorijama nove zgrade teatra. Institut “Vinča” putem svojih nalaza utvrdio je da je prilikom betoniranja korišćeno ulje  za premazivanje drvene oplate, opasno po zdravlje ljudi.

Ukupna vrednost predviđenih radova iznosi 45.804.008 dinara iako je prvobitna predviđena suma projektovana na oko 60 miliona dinara.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Pozorište u Vranju do jeseni 2017.godine?

Izvor: JUGpress.com, 19.Avg.2016

VRANJE..Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković obećao je glumcima Omladinske scene pozorišta ,,Bora Stanković”, da će do jeseni 2017. godine biti završena zgrada pozorišta, koja je pre više od četiri godine stradala u požaru...Čestitajući im na velikom uspehu koji su zabeležili na mnogim...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.