Potemkinovo selo u Vranju - platno umesto fasade pred otvaranje pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potemkinovo selo u Vranju - platno umesto fasade pred otvaranje pozorišta

Renovirano vranjsko pozorište Bora Stanković otvara se za 6 dana, a Vranjanci sedam godina čekaju obnovu teatra. Da bi sve bilo "pod konac" dovijaju se na razne načine, pa je tako na zid tik uz pozorište postavljeno razapeto platno nalik mušemi pričvršćeno kanapom.

Operskom predstavom Koštana najavljeno je konačno otvaranje renoviranog pozorišta Bora Stanković u Vranju. Na rekonstrukciju se čekalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 7 godina, posle katastrofalnog požara.

Prvi čovek Vranja Slobodan Milenković pre 7 dana najavio je otvaranje sa sve državnim rukovodstvom.

U međuvremenu Vranjanci se pitaju kako će sve da bude spremno za 21. oktobar.

Čudilo me je kako može tako brzo da se svečano otvori kad se još radnici vrte oko pozorišta i kraj radova se ne nazire. A onda sam danas videla tapete umesto fasade - kaže jedna Vranjanka.

Te tapete kojima se čude Vranjanci jesu, u stvari, platno nalik mušemi, postavljeno na zid starog hotela pored pozorišta. Dok se još ne zna ko sve dolazi na otvaranje i da li je među gostima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vranjanci pretpostavljaju da je sve urađeno upravo zbog visokih zvanica koje treba da dođu na otvaranje.

Podsetimo, radove su pratili brojni problemi za koje do danas nisu pronađeni krivci. Od požara koji je Pozorište zahvatio 2012. godine, preko konstantnog odlaganja otvaranja i problema sa ugradnjom kancerogenog materijala, Vranjanci će konačno dobiti svoju pozornicu.

*Južne vesti se izvinjavaju čitaocima jer smo u prvom tekstu preneli netačne navode o tome gde se fasada tačno nalazi.

Izgleda kao stvarno; Foto: JV

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.