Poskupelo povrće u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Jun.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupelo povrće u Vranju

Vranjska pijaca je jedna od onih na kojoj je u poslednjih nekoliko dana poskupelo pojedino povrće. I voće je još uvek na ceni, jer su vremenski uslovi loše uticali na rod. Pojeftinili su paradajz, lubenica, dinja i kupus za koga je i slabo interesovanje. Ipak, mora da se kupuje, naročito povrće, kažu kupci.

Poslednjih nekoliko dana, osim na vranjskoj i na pijacama, naročito većih gradova u zemlji poskupelo >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je pojedino povrće  Krastavac je 50, šargarepa 50, a boranija čak 100 dinara, iako je na nekim drugim pijacama 60 dinara. Prodavci kažu da je nestalo starog i da dolazi novi rod, pa su zbog toga neznatno skočile cene, ali i  da cene nekih proizvoda padaju.

"Paradajz je evo 100 dinara, a pada i cene paprike. Voće prodajemo samo grčko, jer je naš rod slab. Evo i paprike smo snizili koštaju 60 slatke i 80 dinara ljute."

Ipak, najviše se kupuju paprike i paradajz, dok je potražnja za voćem manja. A i kako ne bi bila kada korpica malina košta 150 dinara, a kilogram krušaka  120.

"Nije skup paradajz. Voće je skupo, ali paradajz i paprike ne, mora da kupimo kad nemamo za meso. Nije strašno može da se kupi, kad imaš povrće imaš ručak."

"Najeftiniji proizvod na vranjskoj pijaci je kupus. Košta svega 20 dinara, ali ga kažu prodavci niko neće. Da li volimo da kupujemo samo skupe proizvode."

Na radost kupaca, ipak padaju cene nekih proizvoda, a to su lubenice i dinje. Lubenice i to one veće su 40 dinara po kilogramu, a dinje 50. Zbog gabarita ovog voća ipak treba dosta para, pa se kupci radije odlučuju za grčke naktarine koje su kod nas 100 dinara, dok u nekim gradovima koštaju svega 50. Skupog voća poput borovnica čija se cena kreće od 600 do 1000 dinara, na našim pijacama i nema, jer za njih nema kupaca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.