Posao za 43 zdravstvena radnika Zdravstvenog centra Vranje u seoskim područjima

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Jan.2020, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 43 zdravstvena radnika Zdravstvenog centra Vranje u seoskim područjima

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić i direktorka Apoteke Vranje, Ivana Kostić potpisali su Sporazum o saradnji pri pružanju primarne zdravstvene zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima, a u okviru kojeg će biti angažovana 43 zdravstvena radnika.

Gradonačelnik Vranja, podsetio je, da je ovaj projekat započet pre tri godine, kao i da smo bili prva lokalna samouprava koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je našla pravni odnos i putem projektog finansiranja angažovala zdravstvene radnike.

"Mi nismo osnivači Zdravstvenog centra, Dom zdravlja nije pripadao gradu Vranju, a po novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti svi Domovi zdravlja su pod patronatom Ministarstva zdravlja, tako da se sada ovaj projekat verifikuje i pokazuje koliko je značajan jer smo zahvaljujući njemu uposlili sve vas. Osim toga, na ovaj način mi smo se potrudili i da vam ukažemo poštovanje, da pokažemo da cenimo vaš trud koji ste uložili tokom školovanja, kao i da  zaposlenjem dobijate ličnu satisfakciju'', rekao je gradonačelnik. On je takođe naglasio da je ove godine u okviru projekta proširena delatnost, pa će tako biti angažovani i zubni i farmaceutski tehničari, kao i stručni saradnici, odnosno logopedi.

Direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić, najavila je da će se zahvaljujući ovom projetu stvoriti mogućnosti za formiranje  službe kućnog lečenja u Vranjskoj Banji. Inače, kako je istakao gradonačelnik dr Milenković, vrednost projekta je 12 miliona dinara koji su izdvojeni iz gradskog budžeta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić, gradski većnik Miodrag Stanković, menadžment Zdravstvenog centra i lekari, medicinski tehnčari i stručni saradnici koji će biti angažovani na ovim poslovima.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Počinje rekstrukcija vranjske Bolnice

Izvor: VOM.rs, 30.Jan.2020, 00:20

Počinje rekstrukcija vranjske Bolnice. . U Vranju će za dva meseca početi kompletna rekonstrukcija svih bolničkih odeljenja paviljonskog dela vranjske Bolnice. Vrednost obimnih radova je 1.44 milijarde dinara. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potpisao je sa Kancelarijom za upravljanje...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.