Ponovo cveta krijumčarenje izbeglica iz Azije

Izvor: juGmedia, 05.Maj.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo cveta krijumčarenje izbeglica iz Azije

VRANJE/BUJANOVAC/VLADIČIN HAN – Službenici Policijske Uprave Vranje pronašli su u dve odvojene akcije 34 migranta, koji uz sebe nisu imali dokumenta za identifikaciju.

Pripadnici policije u Bujanovcu  u saradnji sa pripadnicima Protivterorističke jedinice, u dvorištu kuće, u selu Samoljica pronašli su 29 migranata, pištolj u ilegalnom posedu, kao i dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama, četvorotočkaš i tri >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje  ljudi.

Policija je saopštila da je protiv dve osobe podnela krivične prijave za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kao i za falsifikovanje isprava, a po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneto je rešenje ozadržavanju do 48 sati L. J.(23) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje  ljudi zbog sumnje da je upravljao vozilom kojim su prevoženi migrant.

Pronađena vozila, četvorotočkaš i pištolj su privremeno oduzeti

U drugoj akciji, policija u Vladičinom Hanu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u ovom mestu, donela je rešenje o zadržavanju do 48 sati N. A. (43) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u selu Džep, u opštini Vladičin Hanu, u vozilu marke „Škoda oktavija“, vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao N. A. pronašla pet migranata, bez dokumenata za identifikaciju.

(Kraj)mig

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilegalni migranti u Bujanovcu i Vladičinom Hanu

Izvor: JUGpress.com, 05.Maj.2016

BUJANOVAC-VLADIČIN HAN..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su, u dve odvojene akcije, 34 migranta, koji uz sebe nisu imali dokumenta za identifikaciju...Pripadnici Ministarstva u Bujanovcu, u saradnji sa pripadnicima Protivterorističke jedinice, u dvorištu kuće, u selu Samoljica,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.