Položen kamen temeljac za novu Sigurnu kuću

Izvor: RTS, 05.Maj.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac za novu Sigurnu kuću

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi položio je kamen temeljac za izgradnju Sigurne kuće u Vranjskoj Banji, koja će biti šesta u Srbiji.

Polaganju temeljca za Sigurnu kuću, koja bi trebalo da se prostire na površini od 350 metara kvadratnih i da primi od 20 do 25 osoba, prisustvovali su i predstavnici Ambasade SAD, Fonda B92, Grada Vranja i izvođača radova, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vranja, prenosi Tanjug.

Kirbi je rekao da je projekat Sigurne kuće dobar primer saradnje američke vlade, lokalne zajednice i Fondacije B92 i istakao da će Komanda vojnih snaga SAD u Evropi izdvojiti 213.000 dolara za izgradnju ovog objekta.

Direktor Fonda B92 Veran Matić istakao je da je cilj projekta prva pomoć za žene žrtve porodičnog nasilja, koje će raditi na imanju oko objekta, po uzoru na Sigurnu kuću iz Sombora.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović rekao je da će Sigurna kuća biti mesto u kome će žene biti osnažene i podržane da prevaziđu ulogu žrtve i dodao da projekat za lokalnu zajednicu ima višestruke dimenzije.

Sigurna kuća biće izgrađena u skladu sa evropskim standardima, a ceo objekat će za grejanje koristiti toplu vodu iz izvora u Vranjskoj Banji.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Slobodan Stamenković, članovi Gradskog veća i predstavnici gradskih službi i sekretarijata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranje dobija regionalnu Sigurnu kuću

Izvor: juGmedia, 05.Maj.2014

VRANJE/VRANJSKA BANJA – Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi položio je danas kamen temeljac za izgradnju  regionalne Sigurne kuće, koja će se graditi na lokaciji u  Vranjskoj Banji.Reč je o objektu koji će biti izgrađen na površini od 350 metara kvadratnih i da primi od 20 do 25 osoba i...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.