Policajci sa KiM protiv uredbe

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci sa KiM protiv uredbe

Vranje -- Pripadnici MUP-a anagažovani na Kosovu i Metohiji danas su u Vranju protestvovali protiv Uredbe Vlade Srbije o penzinisanju koja je stupila na snagu.

Na skupu, organizovanom u formi javnog sastanka, okupilo se oko 300 policajaca, kažu u Sindikatu srpske policije koji je podržao kolege.

"Radnicima MUP-a se dele rešenja o penzionisanju u skladu sa Uredbom Vlade Srbije od 26.decembra, a koja nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima", rekao je Tanjugu predsednik tog sindikata Glišo Vidović.

On je naveo da je na skup pozvan premijer i ministar unutaršnjih poslova Ivica Dačiha, koji se, kako je objašnjeno, nije odazvao zbog zauzetosti, i napomenuo da se taj sastanka planira za sledeću sedmicu.

Prema njegovim rečima, tom uredbom policajcima angažovanim na KIM je ugroženo pravo na rad, slobodu kretanja i nasledjivanje penzije, a sindikat će tražiti zaštitu od najviših pravosudnih instanci.

Uredba Vlade Srbije o uslovima za ostvarivanje prava na posebnu penziju zaposlenih u MUP na teritoriji KIM objavljena je 26. decembra u "Službenom glasniku" .

Njome se "uredjuju uslovi za ostvarivanje prava na posebnu penziju i prava na zdravstveno osiguranje zaposlenih u MUP čiji je radno mesto na teritoriji KIM, a kojima usled organizacionih promena prestaje radni odnos 31.decembra 2013. i koji nastave da žive na KIM".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policijaci sa Kosova protiv Uredbe o penzionisanju

Izvor: Mondo, 08.Jan.2014

Pripadnici MUP-a anagažovani na Kosovu i Metohiji danas su u Vranju protestvovali protiv Uredbe Vlade Srbije o..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.