Izvor: JUGpress.com, 26.Mar.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac pronašao novčanik sa hiljadu dolara i vratio ga vlasniku

VRANJE

Oficir odeljenja policije u Policijskoj upravi u Vranju Nebojša Stanojković, u ponedeljak, je u hodniku zgrade gde radi, ispred kancelerije gde se izdaju pasoši i lične karte pronašao novčanik.

U  njemu su bili kompletna lična dokumentacija i hiljadu dolara koje je vratio vlasniku.

Bila je velika gužva i mnogo ljudi je čekalo u hodniku policijske stanice, priča Stanojković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
“U hodniku ispred kancelarije gde se izdaju pasoši i lične karte na fotelji ugledao sam novčanik crne boje. Pitao sam prisutne, da neko od njih nije izgubio taj novčanik, međutim niko se nije javio. I u kancelariji gde se izdaju pasoši i lične karte pitao sam kolegenice i prisutne unutra da li je možda  njihov novčanik, rekli su da nije. Otvorio sam ga izvadio ličnu kartu, video ime i prezime vlasnika, otišao sam do dežurne službe i predao kolegama novčanik”, kaže pošteni nalazač.

Sa kolegama je otvorio novčanik, pored lične dokumentacije u njemu je bilo i 1.000 američkih dolara.

“Kada smo ga otvoril da vidimo šta ima osim lične karte raznih kartica banaka i zdravstvene knjižice, vozačke dozvole, unutra je bilo i 1.000 američkih dolara.

“Posle dvadesetak minuta došao je vlasnik i predali smo mu novčanik. Zahvalio se prebrojao novac, video da ništa ne nedostaje”, priča Stanojković i dodaje da je to bila njegova dužnost.

“Smatram da bi svaki policijski službenik isto uradio kao što sam i ja. To je jednostavno dužnost svakog građanina da tako postupi, a ne samo policijskog službenika”, zaključuje nalazač.

Stanojković je  Vranja,nac ima 41 godinu, i u policiji je već 16 godina.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.