Počeo Eko kviz za osnovce

Izvor: juGmedia, 11.Apr.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Eko kviz za osnovce

Cilj Eko-kviza je podizanje nivoa svesti o zaštiti životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji kako bi se na najbolji način očuvala naša priroda.

Takmiče učenici od petog do osmog razreda svih 12 osnovnih škola sa područja Vranja

U kvizu, koji se održava u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u pod sloganom „Prljavo ili čisto, nije isto“, deca se kroz igru i testove >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << takmiče u poznavanju značaja očuvanja životne sredine.

Na taj način, najmlađi se informišu i o značaju reciklaže. Naša ideja je da kroz edukaciju sa najmlađima utičemo i na podizanje svesti  kod starijih građana kako bi se odgovornije ponašali prema životnoj sredini“, kaže gradski većnik za ekologiju i zaštitu životne sredine Žikica Antanasijević Antanasijević.

Eko-kviz se sastoji iz Eko-pitalice u kojoj učenici sa svojim predmetnim nastavnikom odgovaraju na po tri pitanja iz ekologije, kao i iz Eko-slagalice u kojoj đaci imaju zadatak da od dvadeset ponuđenih slova pronađu traženu, tačnu reč.

Takmičenje će biti održano u četiri faze, a finalna provera znanja najboljih ekipa je 28. aprila. Najbolje plasirana ekipa učestvovaće na polufinalu republičkog takmičenja koje će biti održano maja u Beogradu.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Eko-kviz: "Prljavo ili čisto, nije isto"

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Apr.2018

U sali Omladinskog kulturnog centra u Vranju, organizovano je takmičenje u ,,Eko-kvizu” na kome su se nadmetali osnovci iz 12 škola sa teritorije grada...Pod nazivom ,"Prljavo ili čisto, nije isto", đaci od 5. do 8. razreda kroz testove i igru, takmičili su se u poznavanju značaja očuvanja životne...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.