Počeli radovi na izgradnji saobraćajnice i kružnih tokova u Slobodnoj zoni

Izvor: juGmedia, 11.Maj.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na izgradnji saobraćajnice i kružnih tokova u Slobodnoj zoni

U Slobodnoj zoni Vranje u Bunuševcu, danas su počeli radovi na izgradnji dva kružna toka i pristupne saobraćajnice za industrijsku zonu, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva privrede Dragana Stevanovića i gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

Prema rečima gradonačelnika Milenkovića, dva kružna toka nalaziće se između fabrika “Geox“ i „Ditra Italia“, a saobraćajnica koja ih povezuje, biće dugačka 600 i široka 9 metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
„Vrednost ove investicije je oko 500 hiljada evra. Od te sume, grad izdvaja 200 hiljada evra, a ostatak je donacija Evropske unije, preko Programa Evropski Progres. Ovime se ostvaruje strateški plan koji smo zacrtali pre godinu i po dana. Želimo da svim zainteresovanim investitorima ponudimo najbolje moguće uslove za rad, a primarni cilj je smanjenje nezaposlenosti u našem gradu“, istakao je Milenković.

On je dodao da postoji strateški plan o infrastrukturnom opremanju Slobodne zone, imajući u vidu da je obilaznica u izgradnji, a završena je i kanalizaciona mreža, sve to uz podršku Ministarstva privrede.

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, rekao je da je to ministarstvo u Vranju intenzivno prisutno od 2014. godine.

“Kroz partnerski odnos sa gradom u tom period uloženo je preko 250 miliona dinara, 140 miliona dinara je dao grad, a ostatak Miinistarstvo privrede. Ministarstvo je finansiralo izgradnju atmosferske kanalizacione mreže, finansiramo i obilaznicu u iznosu od 150 miliona dinara. Pre para dana su počeli radovi i u Radničkoj ulici i ona je od velikog značaja za bolju komunikaciju privrede sa Koridorom 10 i gradom“, istakao je Stevanović i najavio početak rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića, nakon sprovedene javne nabavke, kao i novog vrtića u naselju Raška, čija će izgradnja biti vredna 200 miliona dinara

Slika Industrijske zone i grada, kako kaže, u potpunosti je drugačija i počinje da dobija svoju formu i izgled.

“Počeće i radovi na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, a biće završena i rekonstrukcija pozorišta”, kaže Stevanović.

On je najavio dolazak velikog investitora koji će uposliti više od 2.500 radnika, i svi pregovori, kako je rekao, idu u tom pravcu, a ruska kompanija koja se u Vranju bavi proizvodnjom nameštaja, trebalo bi da otpočne izgradnju svoje fabrike upravo u Slobodnoj zoni u Bunuševcu, uz otvaranje novih radnih mesta.

Svečanosti su prisustvovali i narodni poslanik Slaviša Bulatović, zamenik gradonačelnika Nenad Antić, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, kao i direktori gradskih i republičkih preduzeća.

Izvođač radova na izgradnji dva kružna toka sa saobraćajnicom je kompanija “Manco Plus Doo“ iz Beograda, a rok za završetak radova je kraj 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.