Počela „Svetosavka nedelja“

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela „Svetosavka nedelja“

VRANJE – U Galeriji Narodnog muzeja sinoć  je počela tradicionalna manifestacija kulture ,,Svetosavska nedelja“, koja se u Vranju organizuje već 24 godine u čast velikog srpskog prosvetitelja Svetog Save.Otvarajući manifestaciju gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao da je Sveti Sava oplemenio dušu Srbije vrlinama izvornog hrišćanstva i da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je naučio svoj narod šta je ljubav, mirenje, praštanje, znanje, istinoljublje, čast, dostojanstvo, ali i državnička mudrost.

,,On nam je danas potreban kao putokaz i duhovna svetlost, i na crkvenom, državnom, političkom, zakonodavnom i moralnom planu“, istakao je gradonačelnik Antić.

Sinoć je i otvorena  je izložba fotografija Stanka Kostića ,,Hilandar“, kao i izložba slika Jelene Simovića. Nastupio je i hor Gimnazije ,, Bora Stanković“. Drugog dana manifestacije dečji pisac Jasminka Petrović družiće se sa učenicima, a večeras u 20 sati u Domu vojske Srbije biće održan koncert grupe ,,Oganj“.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.