PLS: Radnički već srpskoligaš, Dinamo pobedom sačuvao nadu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2021, 12:16

PLS: Radnički već srpskoligaš, Dinamo pobedom sačuvao nadu

Rezultatom 1:0 fudbaleri Dinama iz Vranja savladali su ekipu Zemuna pa 2 kola pre kraja zaostaju 3 boda za mestom koje osigurava ostanak u Prvoj ligi Srbije. Pirotski Radnički poražen je na domaćem terenu od ekipe Jagodine (0:1), dok Dubočica iz Leskovca svoj meč igra danas sa Grafičarem.

Polako se približava kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sezone u drugom fudbalskom rangu po snazi u zemlji, a neke stvari sa promocijom u Superligu, kao i ispadanju iz lige su sada već jasnije.

Nakon 2 vezana poraza Vranjanci su golom Stoiljkovića u 15. minutu savladalu mladu ekipu Zemuna koja je već ispala u Srpsku ligu, pa su pobedom fudbaleri Dinama zadržali nadu da će i naredne sezone biti deo prvoligaškog društva.

Ipak, ne zavise samo od svojih rezultata, već će pratiti i rezultate Železničara iz Pančeva za kome zaostaju 3 boda (uz utakmicu manje Pančevaca), a do kraja je ostalo još 2 kola.

Sa druge strane, ekipa Radničkog iz Pirota je porazom od Jagodine već ispala iz lige, u sezoni u kojoj su tim vodila 3 trenera.

Slabu igru pružili su Piroćanci na domaćem terenu, uz nekoliko propuštenih šansi na početku utakmice dozvolili su gostima posed lopte, kao i nekoliko opasnih kontri u drugom poluvremenu.

Gol odluke postigao je Basrak u 53. minutu nakon prekida, a poraz ubedljiviji poraz Radničkog sprečio je i najbolji igrač sezone golman Dokić, kao i promašaji gostiju.

Dinamo sada ima 38 bodova i nalazi se 11. mestu, dok Radnički sa 33 boda zauzima 15 mesto.

Između njih se trenutno nalazi Dubočica, sa 35 bodova drže 13 mesto, uz utakmicu manje koju će odigrati danas sa Grafičarem, u kojoj im je pobeda neophodna da bi zadržali nadu za opstanak.

Meč u Beogradu počinje u 17 sati.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dubočica remizirala u Beogradu i ispala iz Prve lige

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2021, 10:45

Remijem sa Grafičarem (0:0), fudbaleri leskovačke Dubočice ostali su i bez teoretskih šansi da i naredne sezone budu član Prve lige Srbije, pa će narednu sezonu igrati u Srpskoj ligi. Pre njih od drugog po snazi fudbalskog takmičenja oprostili su se i Piroćanci, dok Dinamo iz Vranja i dalje može,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.