Otvoren literarni konkurs povodom obeležavanja Dana Grada Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2021, 10:09

Otvoren literarni konkurs povodom obeležavanja Dana Grada Vranja

Povodom obeležavanja 31. januara, Dana Grada, Grad Vranje i Regionalni centar za talente raspisali su literarni konkurs za starije osnovce i srednjoškolce na temu "Prošlost koja se pamti vodič je za budućnost". Zainteresovani radove mogu poslati do 22. januara, a proglašenje najboljih je planirano u okviru programa obeležavanja Dana Grada 28. januara.

Cilj konkursa je, kako se navodi, formiranje svesti kod mladih o važnosti poznavanja istorije i borbe našeg naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za oslobođenje grada od Turaka, kao i poštovanja tradicije i očuvanja kulture grada.

Sa posebnim osvrtom na trenutna dešavanja u gradu i zemlji, herojsku borbu, humanost i požrtvovanost medicinskih radnika i pojedinaca. Radovi mogu biti u formi poezije i proze - piše na gradskom sajtu.

Oni koji žele da učestvuju na konkursu radove mogu dostaviti u elektronskoj formi, kao prilog u Word-u na mejl [email protected] i potpisuju se šifrom.

U propratnom tekstu u mejlu treba napisati ime i prezime autora, razred, školu i broj telefona.

Vreme proglašenja najboljih radova biće naknadno objavljeno, kao i termin uručenja diploma.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.