Otvara se prva Sigurna kuća u Pčinjskom okrugu

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Mar.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se prva Sigurna kuća u Pčinjskom okrugu

Prva Sigurna kuća u Pčinjskom okrugu namenjena smeštaju žrtava nasilja iz Vranja i drugih opština ovog regiona biće otvorena u četvrtak, 19. marta, saopštio je Fond B92.

Sigurna kuća u Vranjskoj Banji ima kapacitet da pruži utočište za više od 20 žrtava porodičnog nasilja iz Pčinjskog okruga.

Sigurnu kuću zvanično će otvoriti ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, a prisustvovaće i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << UO Fonda B92 Veran Matić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Evropska komanda američke vojske, preko kancelarije za vojnu saradnju ambasade SAD, uložila je 213.000 dolara u izgradnju ovog objekta. Radovi su počeli u avgustu 2014. i tekli su pod nadzorom inžinjerskog korpusa američke vojske.

Opština Vranje je obezbedila lokaciju, sve potrebne komunalne priključke i zaposlene u Sigurnoj kući, a Fond B92 je pronašao donatore koji su opremili objekat.

Projekat predstavlja izuzetan primer saradnje između vlasti, nevladinih organizacija i privatnog sektora koji su se udružili na lokalnom nivou u borbi protiv ozbiljnog globalnog problema kakav je porodično nasilje.

Ovo je šesta Sigurna kuća u čijem podizanju učestvuje Fond B92 od 2006. godine, što govori o kontinuitetu borbe protiv nasilja nad ženama i uopšte nasilja u porodici, navodi se u saopštenju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.