Izvor: RTS, 14.Feb.2022, 15:00

Osumnjičena za saobraćajnu nesreću kod Vladičinog Hana ostaje u pritvoru

Viši sud u Vranju odbio je žalbu na pritvor koji je 3. februara određen 21-godišnjoj A. S. iz Predejana, osumnjičenoj za izazivanje teške saobraćajne nezgode kod Vladičinog Hana 29. januara, kada su dve devojke poginule, a osumnjičena i još jedna zadobile lakše povrede, rečeno je Tanjugu u tom sudu.
Osumnjičenoj je na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana odredio sudija za prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postupak Višeg suda u Vranju, da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.
Žalbu na ovo rešnje izjavio je njen branilac, ali je žalbu je odbilo krivično vanpretresno veće suda kao neosnovanu, čime je potvrđeno rešenje sudije, preciziraju za Tanjug iz suda.
Prošle sedmice u Višem javnom tužilaštvu u Vranju kao svedok u istrazi koja se vodi protiv A. S., saslušana je druga preživela devojka u ovoj saobraćajnoj nezgodi - K. M. iz Predejana.
A. S. je na saslušanju u tužilaštvu negirala izvršenje krivičnog dela – teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Ona se tereti da je vozila sa probnom vozačkom dozvolom u vreme kada nije smela, oko četiri sata ujutru, pod uticajem alkohola, brzinom neprilagođenom uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. To je rezultiralo da je izgubila kontrolu nad automobilom "golf 5" koji je vozila, pa je auto 29. januara sleteo s puta u Južnu Moravu.
Dve od četiri devojke su poginule, a tužilaštvo smatra da je ovo delo izvršila sa umišljajem.
Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj za ovo krivično delo preti kazna zatvora od dve do 12 godina.
Telo jedne od nastradalih devojaka K. P. pronađeno je nekoliko dana nakon nesreće i izvučeno iz reke.
A. S. je vozila sa probnom vozačkom dozvolom, s kojom joj je dozvoljeno da vozi do 23 časa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.