Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica

VRANJE

U Vranju je, u sredu, predstavljen Projekat „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju“.

Zainteresovanim licima javnu prezentaciju organizovali su ASB i CenTriR, kako bi im pružili potrebne informacije, odgovore na pitanja i uputstva za prijavu.

Vranje je jedan od deset gradova i opština u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je raspisan javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak na svoja ognjišta. Oni mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate u vrednosti od 2.500 evra kao i za obuku za pokretanje posla.

Izvršna direktorka Organizacije Centar za ravnomerni regionalni razvoj Venesa Belkić je rekla da će kroz poziv biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica.

Ona je dodala da će oprema i program obuka, interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za pokretanje posla je raspisan u okviru Projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju“, koji finansira Evropska unija.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.