Onlajn radionice za najmađe animatore , učesnike međunarodne škole i radionice u Vranju

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 15:19

Onlajn radionice za najmađe animatore , učesnike međunarodne škole i radionice u Vranju

Škola animiranog filma ŠAF u Vranju, od kada je počelo vanredno stanje i nadalje, radi sa polaznicima onlajn. Osmislili su i napravili dva nova filma, a za film "Bara" u Jaroslavu u Rusiji, osvojili su diplomu laureata drugog stepena na Međunarodnom filmskom festivalu za mlade.
Trinaestoro dece uzrasta od 6 do 13 godina pripremilo je film "Bara". Likovi i događaji su iz ruske dečje pesame koju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je komponovao Sergej Svetlov iz Moskve. Film je nastao u okviru drugog po redu projekta „Mult most" Rusija - Srbija.

"U filmu se radi o jednom dečaku koji je jako voleo da skače po baricama koje nastaju posle kiše. Prva projekcija filma je bila u Rusiji, film je osvojio više nagrada," otkriva Jana Antić, polaznica ŠAF-a.
"Radimo još jedan film koji se zove "Porodica" i zbog korone morali smo da stanemo, pa se nadamo do avgusta da ćemo da ga završimo," kaže Tamara Ilić, polaznica ŠAF-a.
Škola animiranog filma 33 godine okuplja mlade animatore koji pripremaju filmove različitih tehnika. Deca šalju crteže na zadatu temu , radili su  kratke animacije i gifove.
" Na osnovu tih njihovih crteža uradili smo jedan animirani film. Situacija još uvek ne dozvoljava da se okupljamo u većem broju u zatvorenom prostoru,  nadamo se da ćemo u  septembru da se vratimo u normalu," navodi Nela Ćurčija, mentor u ŠAF-u.
I svetska internacionalna dečja radionica animiranog filma Zlatni puž, održaće se onlaj zbog koronavirusa. Školu animiranog filma u Vranju pohađa pedesetoro dece. Od 1987.godine od kada radi ŠAF, pripremili su i prikazali više od tristotine filmova, osvajali brojne nagrade.
 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.