Onlajn predavanje o Džonu V. Frotingamu, dobročinitelju koji je u Vranju osnovao dom za ratnu siročad

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2021, 14:01

Onlajn predavanje o Džonu V. Frotingamu, dobročinitelju koji je u Vranju osnovao dom za ratnu siročad

U znak sećanja na Džona V. Frotingama, američkog filantropa i dobročinitelja koji je od 1914. do 1935. godine osnovao domove za ratnu siročad u Vranju, Beogradu i Sremskoj Kamenici, hroničar Vranja i autor knjige Džon V. Frotingam - zaboravljeni srpski dobrotvor Tomislav Simonović održaće onlajn predavanje u utorak, 7. decembra, od 15 sati putem Zoom platforme. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Osim domova za decu bez roditelja, Frotingam je u Srbiji osnovao i zanatske škole, obezbeđivao ratne bolnice, a gotovo da nije bilo nijedne humanitarne organizacije kojoj nije pomogao.

Džon Frotingam bio je američki filantrop i dobročinitelj, koji je od 1914. do 1935. godine donirao Srbiji iznos od dva i po godišnja budžeta tadašnje Kraljevine Srbije. Bio je oženjen Srpkinjom Jelenom Lozanić i postao jedan od najodlikovanijih ljudi u istoriji naše zemlje, a o njemu se gotovo ništa ne zna u Srbiji - navode organizatori.

Zainteresovani predavanje o Frotingamu mogu slušati putem ovog linka.

Organizator predavanja je Srpski filantropski forum, a podržala ga je Ambasada SAD u Srbiji, u okviru projekta “Sećanje na Džona Frotingama, dobročinitelja koji je trajno povezao Ameriku i Srbiju".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Onlajn predavanje o životu i delu Džona V. Frotingama

Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2021

VRANJE..Srpski filantropski forum organizuje onlajn predavanje znak sećanja na Džona V. Frotingama, dobročinitelja koji je trajno povezao Ameriku i Srbiju...Predavanje će prirediti Tomislav Simonović, autor knjige „Džon V. Frotingam – zaboravljeni srpski dobrotvor“...Džon Frotingam bio je...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.