Odbor za ljudska prava Vranje: Uzroci nasilja nad ženama u patrijarhalnim obrascima ponašanja

Izvor: JužneVesti.com, 25.Nov.2020, 16:43

Odbor za ljudska prava Vranje: Uzroci nasilja nad ženama u patrijarhalnim obrascima ponašanja

Na Međunarodni dan nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra, a koji je ujedno i početak globalne kampanje “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama” koja traje do 10. decembra, iz vranjskog Odbora za ljudska prava kažu da je od početka godine do kraja oktobra 106 žena zatražilo pomoć i podršku. Samo u peridu vanrednog stanja, od 15. marta do 6. maja, za pomoć se obratilo 26 žena.
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svaki minut može da bude koban" VIDEO

Izvor: B92, 25.Nov.2020

Od početka godine kaže se da je bilo oko 12.300 žrtava nasilja u porodici, od čega su oko 9.000 žene. Čak 16 žena je ubijeno kao posledica porodičnog nasilja Naprotiv pretpostavlja se da je pandemija koronavirusa dovela i do porasta nasilja nad ženama. Kakvu podršku imaju žene u Srbiji i da...

Nastavak na B92...

SOS TELEFON SE USIJAO U VREME KORONE: U vreme vanrednog stanja povećan broj poziva žena naročito noću! STATISTIKA PORAŽAVAJUĆA

Izvor: Kurir, 25.Nov.2020

VRANJE - Od 1.januara do 31.oktobra 2020. SOS Telefon Vranje zabeležio je 690 poziva, 106 žena zatražilo je pomoć i podršku, saopštavaju iz Odbora za ljudska prava na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.