Obeležavanje 800 godina autokefalnosti  Srpske pravoslavne crkve u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve u Vranju

Povodom 800 godina od nezavisnosti Srpske pravoslavne crkve u vranjskoj Gimnaziji će u četvrtak, 10. oktobra od 18 sati biti organizovano predavanje istoričara Dejana Ristića “Od Svetog Save do patrijarha Pavla - Osamstogodišnjica autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i osam vekova neprekinute molitve”. Na izložbi “Tamjan i pliš” koja će biti otvorena posle predavanja Vranjanci će moći da pogledaju kako je nastala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i razvijala se Srpska pravoslavna crkva.

Izložba koju su priredili diplomirani istoričar Nenad Stojiljković i arhivista Miroljub Miša Stojčić besplatna je za sve posetioce i biće otvorena do 1. novembra.

Dan nakon otvaranja predavanja i izložbe, Vranjanci će imati priliku da prisustvuju promociji knjige istoričara Dejana Ristića “Mitovi srpske istorije” u Domu vojske od 19 sati, a razgovor sa autorom vodiće arhivista Miroljub Miša Stojčić.

Prvi tiraž od 2.000 primeraka rasprodat je za samo dve nedelje i za to vreme knjiga je dospela na listu trenutno najčitanijih knjiga u Srbiji - kažu organizatori.

Predavanja, izložbe i promocije knjige organizuju Udruženje građana “Ćoška”, Eparhija Vranjska, Gimnazija “Bora Stanković i Biblioteka “Bora Stanković”, pod pokroviteljstvom Grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.