Nova akademska godina na Američkom univerzitetu u Bugarskoj, šansa za južnjake

Izvor: juGmedia, 07.Sep.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova akademska godina na Američkom univerzitetu u Bugarskoj, šansa za južnjake

U Blagoevgradu u Bugarskoj danas je svačano otvorena dvadesetsedma školska godina Američkog univerziteta na  na kojoj ce se školovati preko 1100 studenata iz 40 zemalja, za koji je zainteresovan veliki broj srednjoškolaca i iz Niša, Vranja, Dimitrovgrada, Bosilegrada i drugih gradova Pčinjskog okruga.

Modernom kampusu izgrađenom po uzoru na prestizne americke koledže, prethodio je početak sa 208 studenata koliko ih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je bilo pre  26 godina.

Dualna americka i diploma EU, interdisciplinarna nastava i bogat izbor akademskih programa cine AUBG privlačnom destinacijom za studente sirom sveta. Studenti mogu da biraju između umetnosti, humanistike, biznisa, tehnologije, ali i da kreiraju sopstvene oblasti interesovanja i sopstveni nastavni plan i program.

Univerzitet svojom misijom da obrazuje buduće lidere posvećene zadovoljavanju potreba regiona, prvenstveno Jugoistočne Europe, privlači sve veći broj ambicioznih mladih ljudi iz Srbije, koji prepoznaju vrednosti i principe otvorenog demokratskog drustva.

Nova školska godina za studente Americkog univerziteta u Bugarskoj pocinje 7. septembra.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Prilika za buduce lidere u regionu

Izvor: JUGpress.com, 08.Sep.2017, 11:40

BLAGOEVGRAD, BUGARSKA..Dvadesetsedmu skolsku godinu Americkog univerziteta u Bugarskoj (AUBG) na kojoj ce se skolovati preko 1100 studenata iz 40 zemalja sveta,  danas je svecano je otvorio Rosen Plevneliev, bivsi predsednik Bugarske...Kada je AUBG otvorio svoja vrata pre 26 godina, na njemu je studiralo...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.