Niški odbojkaši jedini sa juga prošli u četvrtfinale Kupa, sledi Vojvodina

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški odbojkaši jedini sa juga prošli u četvrtfinale Kupa, sledi Vojvodina

Iako je jug Srbije imao 4 predstavnika u osmini finala muškog i ženskog Kupa, jedino su odbojkaši Niša uspeli da se plasiraju u četvrtfinale, lako pobedivši Novi Sad, dok Vranje, Milenijum i Dubočica nisu uspeli da iznenade daleko jače rivale i svi su izuzetno ubedljivo poraženi.

Nakon nešto više od sat vremena igre, superligaš iz Niša slavio je u Novom Sadu protiv istoimene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ekipe, a rezultat je bio 25:18, 25:14, 25:21. Jedino su početkom 2. seta domaći uspeli da pariraju gostima, ali ne zadugo, a ponovo je najbolji u redovima Nišlija bio Uglješa Ilić.

Najveći otpor pružile su odbojkašice Vranja, čiji je protivnik bio pančevački Dinamo, čak su na početku prvog seta i povele. Međutim, to nije bilo dovoljno za senzaciju, čak ni osvajanje jedne deonice, pa su izgubile sa 3:0.

Što se tiče odbojkašica niškog Milenijuma i odbojkaša Dubočice iz Leskovca, oni su imali izuzetno jake protivnike, od kojih su poraženi sa 3:0, a oba meča završena su za manje od sat vremena. Tako je rezultat po setovima u duelu Crvene zvezde i Nišlijki bio 25:16, 25:8, 25:11, a Radničkog iz Kragujevca i Dubočice 25:7, 25:13, 25:13.

Sigurna pobeda u Kupu bila je odlična uvertira za odbojkaše Niša, koji će u subotu, 4. novembra, od 16 sati u hali “Čair” dočekati Vojvodinu. U derbiju jedina dva tima koja imaju maksimalni broj poena, favorit je aktuelni šampion države, ali i domaći bi trebalo da imaju svoje šanse.

Oni su imali “vatreno krštenje” na početku nove sezone, protiv Crvene zvezde i pomalo neočekivano uspeli da slave, a onda su “pali” i Radnički i Jedinstvo. Sa druge strane, Novosađani do sada nisu izgubili nijedan set: ubedljivi su bili protiv Spartaka i Radničkog, a jedino su im crveno-beli iz Beograda zadali malo problema.

Utakmice ova dva tima tokom prošle dve sezone ne idu na ruku Nišlijama, s obzirom na to da nikada nisu uspeli ni set da im oduzmu, ali nikada nisu ni imali ovakav učinak pred duel sa jednim od najboljih klubova u državi.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.