Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći problem mladih u Vranju je nezaposlenost

VRANJU

Koordinator Kancelarije za mlade u Vranju Stefan Filipović, u prostorijama Srpske napredne stranke održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je govorio o aktivnostima i problemima u prethodnom periodu.

On je istakao da je najveći problem mladih u Vranju kako im obezbediti posao.

“Kancelarija za mlade je organizovala niz seminara, edukacija gde su bili prisutni poslodavci. Razgovori sa poslodavcima sa ovog područja organizuju se na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tri meseca. To je bila prilika da mladi unaprede profesionalne veštine u potrazi za poslom”, kaže Filipović.

„Kancelarija za mlade kao deo Gradske uprave odgovorna je za sprovođenje lokalne omladinske politike. Pruža tehničku, meterijalnu i finasijsku podršku omladinskim organizacijama i inicijativama mladih“, rekao je.

“Mi razgovaramo sa njima, prikupljamo informacije kako bi u što boljem i kvalitetnijem smislu unapredili njihov život u Vranju”.

Napomenuo je da je iz godine u godinu budžet Kancelarije sve veći što je pokazatelj da je lokalno rukovodstvo prepoznalo interese i potrebe mladih.

„Budžet Kancelarije za mlade  2017. iznosio je 275. 000 dinara, 2018. bio je 350.000, a ove godine iznosi 1,3 miliona. Projekcija budžeta za narednu godinu su dva miliona dinara. To je jedan pokazatelj da je lokalno rukovodstvo prepoznalo interese i potrebe mladih i samim tim želi da ulaže u nove mlade, kvalitetnije  kreativnije ljude i na taj način uključuju mlade ljude u društvene i političke tokove života”, navodi Filipović.

U prethodne tri godine Kancelarija za mlade je realizovala 12 projekata i dve akcije.

Najvažniji projekat koji je Kancelarija realizovala na konkursu Ministarstva omladine i sporta za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike, je „Unapređenje mehanizama informisanja mladih u Vranju“. Ukupna vrednost je 1,8 miliona dinara. Ministarstvo je finansiralo sa 1,36 miliona dinara, a dodatnih 450.000 dinara obezbedili su grad i Kancelarija za mlade.

“U okviru projekta je formiran Info centar za mlade koji je u potpunosti tehnički opremljen sa lap-topovima i računarima koje mladi koriste u cilju opšteg informisanja. Program “Mladi su zakon” koji realizujemo u saradnji sa Udruženjem “Narodni parlament” iz Leskovca koji sprovodi Ministarstvo sa ciljem rešavanja problema mladih u zajednici u kojoj žive”, navodi on.

Odlukom Gradskog veća Kancelarija je dobila na upravljanje i rukovođenje salu i atrijum Omladinskog kulturnog centra, poznati kao OKCE.

“Prostor smo dobili za organizaciju i realizaciju aktivnosti Kancelarije za mlade i drugih organizacija civilnog društva, pravnih i fizičkih lica, s ciljem unapređenja položaja mladih”, dodao je on.

Govorio je i o daljim planovima Kancelarije i istakao da za nekoliko dana počinje realizacija projekta pod nazivom “Coca-cola podrška mladima”.

Projekat se već tri godine sprovodi u Vranju i mladima omogućava da unaprede svoje lične i profesionalne veštine kako bi lakše došli do posla. Program se realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, Ministarstvom za rad, Kancelarijama za mlade i NALED-om. Vranje je jedan od 17 gradova u Srbiji u kome se program sprovodi.

Filipović je na press konferenciji govorio i o pripremi programa za predstojeći četvorogodišnji period.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.