Najbizarniji srpski seksualni običaj: I ovo je bilo deo tradicije!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2015, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbizarniji srpski seksualni običaj: I ovo je bilo deo tradicije!

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil

Iako važimo za tradicionalno društvo koje veoma drži do porodičnih vrednosti, ne tako davno snohačenje bilo je deo tradicije u našoj zemlji. Narod je usvajao različite običaje, a među njima su i seksualni, koji su se i do danas zadržali u ruralnim sredinama.

Ubedljivo najbizarniji srpski seksualni običaj je snohačenje. Ovaj običajpodrazumevao je seksualno opštenje svekra i snahe u seoskim sredinama. Potiče iz vremena slovenskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zajednica.Taj neobični seksualni običaj bio je rasprostranjen u području Pomoravlja i u vranjskom području, gde se prenosio sa kolena na koleno.

U Pomoravlju je snohačenje utemeljeno ženidbom maloletnog dečaka, još uvek nesposobnog za seksualne odnose sa odraslom devojkom i u tom slučaju je otacobavljao “bračne dužnosti” sa snahom do sinovljevog polnog sazrevanja.

Trag ovog običaja nalazimo u romanu “Nečista krv” Bore Stankovića.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.