NUNS: Vredjanje novinara portala Info Vranjske ugrožava njihovu bezbednost

Izvor: Beta, 15.Okt.2020, 18:47

NUNS: Vredjanje novinara portala Info Vranjske ugrožava njihovu bezbednost

 Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je najnovije vredjanje novinara portala Info Vranjske od strane Gradskog odbora Srpske napredne stranke.U saopštenju vranjskog odbora SNS-a još jednom je novinar Slavomir Kostić targetiran i grubo vredjan, nazivan "bednikom","šutom i ološem", "fekalijom od čoveka", "ljudskim talogom"...NUNS je podsetio da ovo nije prvi put da se predstavnici SNS-a u Vranju obračunavaju sa novinarima Info Vranjskih, a četvrti je zabeležen napad i pritisak na njih u ovoj godini."Ovakvo neprimereno obraćanje i vredjanje novinara posledično ugrožava njihovu bezbednost i čini ih legitimnim metama daljih napada. Podsećamo da političari imaju povećanu odgovornost u javnom govoru, kao i da po članu 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima treba da imaju povećan stepen tolerancije na kritike u društvu. Ovakvim ponašanjem jasno se iskazuje nespremnost političara da usvoje evropske vrednosti i bude sumnju u njihovu istinsku opredeljnost ka Evropskoj uniji", naveo je NUNS.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vranjski naprednjaci primitivnim rečnikom ponovo na "InfoVranjske"

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2020

Posle teksta InfoVranjskih o kašnjenju uvođenja grejanja za četiri zgrade u centru Vranjske Banje, vranjski odbor naprednjaka je u zvaničnom saopštenju novinara nazvao "ološom", "bednikom" i još nepristojnijim uvredama, optužio ga da "radi protiv svojih komšija" i tekst nazvao "zlonamernim"....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.