Muzička škola  Stevan Mokranjac u Vrnju dobija novi prostor

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Avg.2023, 09:41

Muzička škola Stevan Mokranjac" u Vrnju dobija novi prostor

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli su danas objekat koji je grad zakupio za potrebe Osnovne i srednje škole „Stevan Mokranjac" u Vranju.

"Imajući u vidu tradiciju muzičkog obrazovanja i školovanja, zatim muzičko nasleđe našeg grada, veliki broj đaka, kao i sve veće interesovanje dece bilo je neophodno da se obezbedi veći prostor za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Muzičke škole „Stevan Mokranjac". Zakupom objekta koji se fizički nalazi uz postojeće prostorije škole dobili smo još 352 metra kvadratna korisne površine i 9 novih prostorija u kojima će se izvoditi nastava. Veoma smo zadovoljni onim što smo videli i verujem da će rad u novom prostoru doprineti još boljim rezultatima škole, sa kojom se grad s pravom ponosi", istakao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Direktorka škole Tanja Bliznakovski Jovanović zahvalila se gradonačelniku Milenkoviću i rukovodstvu grada koji su imali sluha za potrebe đaka i nastavnog kadra škole. „Osnovnu i srednju Muzičku školu „Stevan Mokranjac" pohađa 330 đaka na 8 odseka, od kojih je jedan solo pevanje. Trudimo se da radimo predano i kvalitetno, a da je tako potvrđuje broj nagrada koje naši đaci pojedinačno, kao i školski hor osvajaju na svim nivoima. Iz godine u godinu je sve veće interesovanje i dece i roditelja za pohađanje naše škole. U gradu imamo muzički veoma talentovanu decu i drago mi je da roditelji to prepoznaju i žele da taj njihov dar neguju i unaprede kroz pohađanje muzičke škole", rekla je direktorka Tanja Bliznakovski Jovanović. Novi prostor već je opremljen postojećim instrumentima, tako da će već od 1. septembra učenici pohađati nastavu u novoj zgradi.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.