Mural zajedništva na zidu Narodnog univerziteta u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2021, 10:06

Mural zajedništva na zidu Narodnog univerziteta u Vranju

Polaznici Likovne radionice u Vranju zajednički su prošlih mesec dana radili na muralu posvećenom zajedništvu, a osvanuo je na zidu Narodnog univerziteta prekoputa Gradskog parka. “Građanske inicijative” koje su im dale ovaj zadatak nagradiće najzanimljivije fotografije Vranjanaca ispred murala, a konkurs je otvoren do 22. juna, kada će biti i svečano otvaranje.

Naslikan na osnovu idejnog rešenja Nevene Micić; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: Narodni univerzitet Vesna Marinković Stanković, koja vodi Likovnu radionicu u Vranju, kaže za Južne vesti da su na muralu radili svi polaznici, a na osnovu idejnog rešenja Nevene Micić. Napominje da su se potrudili da stave akcenat na jedinstvo čoveka i prirode.

Prikazane su dve ruke - jedna predstavlja prirodu i ona je zelene boje, druga predstavlja vodu, imamo i koru drveta. Naše viđenje zajedništva je jedinstvo čoveka i prirode, životinja, različitih doba starosti, različitih rasa, uverenja. Ruke su tako okrenute da bi pokazale da kroz ljubav i poštovanje možemo da se spasimo i spasimo planetu. Da pre svega shvatimo zajedništvo sa prirodom, pa tek onda sa nama samima, jer ako ne shvatimo tu vrstu ljubavi i potrebe za očuvanjem nismo ništa uradili. Imamo tu i dekicu koji nosi šahovsku tablu, majku sa detetom, čoveka sa sela, urbanog čoveka, boksera, različite vrste životinja… tako smo mi formulisali zajedništvo - kaže Marinković Stanković.

Inače, Likovna radionica u Vranju postoji već 22 godine, a ima polaznike svih uzrasta. Glavni fokus radionice je pripremanje prijemnih ispita za srednje škole i fakultete umetnosti, a do sada je 241 polaznik uspeo da upiše fakultet, što je i najveći uspeh radionice.

Građanske inicijative nagrađuju najzanimljivije slike ispred murala; foto: Narodni univerzitet “Građanske inicijative” koje su inicijator “Murala zajedništva” nagradiće najzanimljivije fotografije Vranjanaca pored murala, a konkurs je otvoren do 22. juna u 12 sati, kada će biti i svečano predstavljanje.

Slikajte se sa nekim ispred murala i napišite u opisu fotke šta vas spaja - to može biti vama draga osoba ili neko koga ste tek upoznali. Nije važno da ćete se slikati sa jednom, dve ili više osoba, samo budite kreativni, a najzabavnije objave će biti nagrađene - saopštavaju iz Građanskih inicijativa.

Sliku je potrebno podeliti na nekoj od društvenih mreža i tagovati Građanske inicijative - Insta @gradjanske, FB @gradjanskeinicijative i TW @gradjanske, uz obavezno korišćenje #živimozajedno.

Proglašenje pobedničkih slika je u sredu, 22. juna, na svečanom predstavljanju "Murala zajedništva", a oni čije slike budu najbolje imaju šansu da osvoje polaroid kameru, bluetooth slušalice ili univerzalni wireless punjač za telefon.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.