Mirović: Glasovi SVM u Vranju zabuna, dešava se

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 14:57

Mirović: Glasovi SVM u Vranju zabuna, dešava se

Velika je zabuna i dešava se na izborima to što se desilo sa osvojenim glasovima Saveza vojvođanskih Mađara u Vranju, ocenio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tim što je lista SVM, koja je kampanju vodila isključivo u Vojvodini i Beogradu, osvojila treće mesto po broju glasova u Vranju.

SVM je, naime, bila na četvrtom mestu na listi za parlamentarne izbore, a izborna lista Grupa građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpska desnica, takođe, četvrta na listi, ali za lokalne izbore u Vranju.

"Zabuna. Deo birača, ne veliki deo, radi se o nekoliko stotina, možda nekoliko hiljada ljudi, imali informaciju da se njihov kandidat na jednoj listi nalazi pod brojem četiri i onda su, da ne bi napravili zabunu, kroz uticaj stranaka koje su ih kontaktirale, komunicirale sa njima, glasali za taj broj i na drugim listama. I, onda se podesilo da je SVM dobio", objasnio je Mirović.

Primećuje i da se na račun ove situacije na društvenim mrežama, kako kaže, kreiraju razne šale. Navodi da se i njemu slično dogodilo na izborima 1992. godine. Tada ke, navodi, on bio prvi na listi za pokrajinske izbore, a prvi na listi za lokalne izbore bio je kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS) Pavle Nišević.

"To se meni desilo 1992. na prvim izborima, lokalnim i pokrajinskim. Kandidat SPS je išao u naselje Adice, gde žive ljudi manje obrazovani, romske nacionalnosti i on im je objašnjavao kako da ga podrže. Ja u taj kvart nisam išao i iznenadio sam se kad su oni za mene glasali", prepričao je Mirović, objašnjavajući da je tada dobio veći broj glasova u Adicama od njihovog kandidata na lokalnoj listi.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović o situaciji sa SVM u Vranju: To se i meni desilo na Adicama, glasali za mene umesto za SPS

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2020

Velika je zabuna i dešava se na izborima to što se desilo sa osvojenim glasovima Saveza vojvođanskih Mađara u Vranju, ocenio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, odgovarajući na pitanje što je lista SVM, koja je kampanju vodila isključivo u Vojvodini i Beogradu, osvojila treće...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.