Međunarodni festival pantomime osoba oštećenog sluha

Izvor: RTS, 22.Sep.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival pantomime osoba oštećenog sluha

U Vranju počinje dvodnevni Međunarodni festival pantomime. Pre večernjih predstava u Domu vojske, u biblioteci je, poznati pantomimičar iz Sjedinjenih Američkih Država, Bil Bauers, održao predavanje.
"Pantomimičar na putu" - to je Bil Bauers, došao je iz Njujorka, a to je i naziv njegove prezentacije. Zainteresovanim Vranjancima u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sali Američkog kutka predstavio je kako izgleda putovanje sa njim. I zašto voli pantomimu.

"Lakše se izražavam bez reči, takav sam po prirodi. Oduvek sam bio stidljiv, i zato me je zainteresovala pantomima gde i bez reči možeš nešto reći", kaže Bil Bauers, pantomimičar.
Na početku šestog Međunarodnog festivala pantomime biće izvedena predstava "Prva suza", po motivima priče Bore Stankovića, u režiji Trajčeta Gjorgijeva. Prvi put će delo poznatog pisca igrati članovi međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih u predstavi bez reči.
"Trudimo se da svake godine gledaocima prikažemo nešto što do sada možda nisu imali prilike da vide, neke tehnike scenskog izraza i same stilove pantomime. I mislim da smo ove godine sa našim programom u tome i uspeli", kaže Nebojša Novković, direktor festivala.
Gost Vranja i "P(h)antom festa" je i poznati pantomimičar iz Pariza, Gerasim Dišlijev koji će odigrati predstavu "Van mesta". Pantomimičari sutra izlaze i na ulicu, na gradskom šetalištu Meto Janakievski biće "običan" pantomimičar "raspoložen" za razgovor.
Festival pantomime od 2012. godine organizuje Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje, uz pomoć Ministarstva kulture, grada, ambasade SAD-a u Beogradu i Evropskog progresa.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945


Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.