Maturant iz Vranja jedini učesnik Edu Viki kampa sa juga Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturant iz Vranja jedini učesnik "Edu Viki kampa" sa juga Srbije

Maturant Gimnazije "Bora Stanković” iz Vranja Đorđe Dimitrijević učesnik je kampa namenjenog učenicima završne godine srednjih škola i studentima koji će se obučavati za obogaćivanje Vikipedije i drugih Viki projekata.

Kamp je razvijen sa idejom okupljanja mladih kako bi, u timskom duhu, unapređivali veštine za razvoj obrazovnog programa Vikimedije Srbije.Učesnici kampa radiće do 10. avgusta; foto: privatna arhiva

Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tome što je ranijih godina učestvovao u različitim Erazmus plus projektima i što se bavi fotografijom već nekoliko godina, pozvan je od strane organizatora kao jedini srednjoškolac sa juga Srbije.

Edu Viki kamp pruža obuku za korišćenje i uređivanje Vikipedije, predstavljanje Vikipedije u akademskim krugovima, edukaciju o korisničkim pravima, ostvarivanju partnerstava i drugo. Sam program Kampa je raznovrstan, obuhvata foto-ture u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, uređivačke maratone, tim bilding i mnoge druge aktivnosti. Nakon ove edukacije, planiram da nastavim rad na uređivanju Vikimedije kao volonter, naravno, u skladu sa svojim slobodnim vremenom - kaže Dimitrijević.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić kaže da nije slučajno što je Đorđe pozvan od strane organizatora da bude jedini predstavnik sa juga Srbije, imajući u vidu, pre svega, njegova interesovanja, želju sa usavršavanjem i napredovanjem.

Ove godine kamp je počeo 6. avgusta i trajaće do 10. avgusta u Sremskim Karlovcima, a u njemu učestvuje ukupno 13 polaznika iz Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.