Legendarni engleski bluzer Norman Bejker stiže u Niš i Vranje

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2023, 10:41

Legendarni engleski bluzer Norman Bejker stiže u Niš i Vranje

Britanski gitarista, pevač, tekstopisac i član bluz Kuće slavnih Norman Beker, promovisaće novi album Running Down the Clock u niškom Oxygen klubu u subotu, 2. decembra od 21 sat i potom sutradan u istom terminu u Vranju u baru The Riff. Prethodni put u Nišu je svirao pre 10 godina, dok će prvi put nastupiti u Vranju.

Poslednjih 40 godina Beker je poznat kao predvodnik britanske bluz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << scene i često nazivan “legendarnim engleskim bluz muzičarem”, navode organizatori koncerata i ističu da je njegov značaj i po tome što se uz njega u Kući slavnih nalaze samo još Erik Klepton, Mik Džeger, Kit Ričards, Džek Brus, Piter Grin, Džon Mejal i Džef Bek.

Na jugu Srbije promovisaće aktuelni studijski album Running Down the Clock, dok je albumom Live in Belgrade iz 2015. godine, kako je rečeno, dodatno učvrstio status ikone bluza.

Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i nespornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara - navode organizatori.

Nastup u Nišu Bekeru neće biti prvi, pošto je krajem novembra 2013. godine svirao u Fidbeku, dok će, napominju organizatori prvi put svirati u Vranju.

Koncert koji ljubitelji bluz/rok zvuka i dobre svirke nikako ne bi trebalo da propuste - kažu organizatori.

Ulaznice za niški koncert mogu se nabaviti u agenciji Clock Travel i u pretprodaji koštaju 800 dinara, dok će na dan kocenrta cena biti 1.000 dinara. Za nastup u Vranju cena ulaznica u pretprodaji košta 500 dinara, dok će na dan koncerta koštati 600 dinara, a organizatori naglašavaju da je broj ulaznica organičen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Norman Beaker gitarista i član ,,Kuće slavnih bluza”  dolazi u Vranje

Izvor: JUGpress.com, 29.Nov.2023

VRANJE..Norman Beaker predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, gitarista, pevač, tekstopisac i producent  nastupaće u Vranju u nedelju, 3. decembra u 21 čas u pivnici ,,The Riff”  gde će promovisati aktuelni studijski album ,,Running Down the Clock”...Portal balkanrock.com piše...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.