Izvor: JUGpress.com, 13.Dec.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit od KfW banke za dogradnju deponije “Meteris”

VRANJE

Za relizaciju projekata izgradnje regionalnih deponija u Kruševcu i Vranju, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, u Beogradu je potpisala finansijske ugovore sa nemačkom razvojnom bankom KfW ukupne vrednosti 11 miliona evra

Obezbeđena su još 22 miliona, što čini ukupno 33 miliona evra za izradu projektne dokumentacije i izgradnju regionalnih deponija za čvrsti otpad u Kruševcu i Vranju, rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Mihajlović.

Nemačka je do sada pružala uglavnom savetodavnu pomoć u oblasti upravljanja otpadom, a sada kreće i sa konkretnim projektima, izjavio je ambasador Nemačke u Beogradu, Tomas Šib.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, koji je prisustvovao potpisivanju Ugovora, je izjavio da se deo ovog dokumenta koji je vezan za Vranje odnosi na unapređenje kapaciteta deponije “Meteris”, koja je izgrađena 2002. godine sa rokom trajanja od 15 godina. Buduća regionalna deponija imaće kapacitet za 200.000 korisnika.

„Vranje će po veoma povoljnim uslovima dobiti sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a potom i za proširenje deponije „Meteris“, čime će prerasti u objekat regionalnog karaktera“, dodao je Tričković.

Događaju u Beogradu prisustvovao je i direktor JKP „Komrad“ Zoran Dimitrijević

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.