Krajem maja počinju završni radovi u Narodnom muzeju u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021, 14:03

Krajem maja počinju završni radovi u Narodnom muzeju u Vranju

Infrastrukturni radovi u zgradi Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju trebalo bi da budu završeni do kraja maja, rekao je za Južne vesti direktor Muzeja Saša Stamenković, a do kraja godine se očekuje da muzej bude otvoren za posetioce. U međuvremenu je obezbeđen novac i za dodatne eksponate koji su falili za postavku.

Prema rečima Stamenkovića, ovih dana će unutrašnje prepravke biti privedene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kraju, a u toku je zamena mašinskih instalacija, ventilacionih sistema, elektro radovi, kao i zamena stolarije.

Ostalo je da se uradi patos i da se finiširaju radovi u toaletima. I na kraju fini radovi - krečenje, sređivanje, farbanje stolarije i mobilijar za novu stalnu postavku - kaže Stamenković.

U toku je zamena mašinskih instalacija, ventilacionih sistema, elektro radovi, kao i zamena stolarije; foto: Grad Vranje On očekuje da krajem maja krenu završni radovi i da krajem juna i to bude završeno.

U međuvremenu je Grad obezbedio oko 260.000 za nešto malo dodatnih eksponata koji nam fale za etnološku postavku - kaže Stamenković.

Rekonstrukcija Narodnog muzeja u Vranju, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, počela je krajem prošle godine, a Grad je od Ministarstva kulture za taj projekat dobio 6 miliona dinara.

Po završetku rekonstrukcije biće izložena stalna postavka sa eksponatima iz etnološke zbirke iz perioda od 18. veka do sada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.