Izvor: JUGpress.com, 14.Apr.2021, 13:47

Gradsko rukovodstvo obišlo radove u Narodnom muzeju

VRANJE

U zgradi Narodnog muzeja u Vranju izvode se radovi na rekonstrukciji objekta.

Zgrada Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju, kao objekat od kulturno istorijske važnosti koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, veoma je zahtevan kada je u pitanju njegova rekonstrukcija, kaže gradonačelnik Slobodan Milenković. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

On je danas sa zamenicom Zoricom Jović obišao radove.

„U toku su infrastrukturni radovi. Vrši se zamena podova, stolarije, sanitarnih, kao i elektro-mašinskih instalacija. Izvođači radova imaju pred sobom veoma zahtevan posao s obzirom da se vodi računa o svakom detalju, kako se ne bi narušio autentičan izgled objekta“, rekao je gradonačelnik.

Kada rekonstrukcij bude završena biće izložena stalna postavka sa eksponatima iz etnološke zbirke iz perioda od 18. veka do danas.

U međuvremenu lokalna samouprava je obezbedila i sredstva za otkup dodatnih eksponata.

Projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Vranju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krajem maja počinju završni radovi u Narodnom muzeju u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021

Infrastrukturni radovi u zgradi Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju trebalo bi da budu završeni do kraja maja, rekao je za Južne vesti direktor Muzeja Saša Stamenković, a do kraja godine se očekuje da muzej bude otvoren za posetioce. U međuvremenu je obezbeđen novac i za dodatne...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.