Klostridija u vranjskoj Bolnici

Izvor: juGmedia, 04.Feb.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klostridija u vranjskoj Bolnici

VRANJE – Pacijentinja kod koje je dijagnostikovana bakterija klostridija (Clostridium difficile) je prvo došla inficirana na interno odeljenje gde je potvrđena infekcija bakterijom.

Ona je prebačena zbog prirode bolesti i hitno operisana na hirurgiji, zbog čega se hladni program operacija umesto na ovom odeljenju izvodi na Urologiji.

„Po odlukama i proceduri Komisije za intrahospitalne infekcije, nakon operacije pacijentkinja je izolovana u posebnu prostoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kako bi mogao da se prati postoperativni tok, na zahtev ordinirajućeg hirurga dr Momčila Stošića, u trajanju od 72 sata. Nakon toga pacijentkinja je prevedena na Infektivno odelјenje“, navodi se u saopštenju za javnost Zdravstvenog centra u Vranju.

Iz Zdravstvenog centra tvrde da je procedura vezana za sve postupke pri pojavlјivanju ovakve infekcije u bolnicama u potpunosti i na svim nivoima ispoštovana, uklјučujući praćenje od strane Republičke zdravstvene inspekcije.

Hladan i hitan operativni program u periodu dekontaminacije i dezinfekcije operativnog dela Službe opšte hirurgije radi se u Službi urologije nesmetano i bezbedno.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Klostridija u vranjskoj bolnici

Izvor: RTS, 04.Feb.2016

Sve hitne intervencije i operacije koje su bile zakazane na odeljenju hirurgije vranjske bolnice, koje se dezinfikuje zbog pojave klostridije, obaviće se na Klinici za urologiju. . Zbog pojave bakterije klostridije, u toku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.