Kakvih 5 dana je iza nas: U Srbiji rođeno 500 beba!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Feb.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvih 5 dana je iza nas: U Srbiji rođeno 500 beba!

U poslednjih nedelju dana u najvećim kliničko-bolničkim centrima u zemlji, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu rodilo se gotovo 500 beba. 

Znatno više devojčica i dečaka rođeno je nego lane u istom ovom periodu, u Beogradu, Nišu i Vranju.

U Leskovcu je broj novorođenčadi više nego dupliran - sa 19 prošle na 43 ove godine, u poslednjoj nedelji januara.

Manje beba u ovom periodu u odnosu na isti period ranije zabeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << su porodilišta u Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku ali to ne znači da će zbir na kraju 2017. godine biti ukupno manji.

Foto: Profimedia/Tetra Images

I u najvećem porodilištu i regionalnom centru GAK "Narodni front"u Beogradu godišnje se porodi 7.200 žena iz cele Srbije, a na svet dođe oko 7.400 beba. A i uobičajeno veliki broj porođaja u toku dana još je veći poslednjih nedelja.

U GAK "Višegradska" za sedam dana rođeno je 130 beba, dok je u GAK "Narodni front" za pet dana rođeno 80 beba - od toga 44 dečaka i 36 devojčica.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)


Pogledaj vesti o: Vranje,   Leskovac,   Kragujevac

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Za samo pet dana više od 500 beba

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2017

Najveća porodilišta u zemlji na početku godine beleže veći broj porođaja nego lane U POSLEDNjIH nedelju dana u najvećim kliničko-bolničkim centrima u zemlji, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, rodilo se gotovo 500 beba! Znatno više devojčica i...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.